niedziela, 7 lipca 2013

Sezon na czereśnie

Jedliście kiedyś czereśnie na kanapkach albo w sałatce? Nie? Od dziś staną się waszym ulubionym dodatkiem. Znakomicie przełamują smak wyrazistych serów oraz wędzonych kiełbas. Tę samą funkcję pełnią słodkie pomidorki cherry - zajadamy się odmianą Cherry Plum Orange Bambelo z Holandii.

Dzisiejsze, niedzielne śniadanie nie należy do najlżejszych, bowiem na stole znajduje się wieprzowa salami suszona z całymi orzechami włoskimi i dość tłusty ser z mleka krowiego Coulommiers de Caradtere z Normandii... Mimo to, odpowiednie proporcje wszystkich składników na talerzu sprawiają, że z czystym sumieniem dajemy sobie rozgrzeszenie.
W naszej kuchni zawsze znajdzie się odrobina świeżych ziół lub bakalii, które niemal zawsze stają się magicznym dodatkiem do każdej potrawy. Dzisiaj królują orzechy włoskie, świeży rozmaryn oraz bazylia.

Do kanapek polecamy sałatkę z rukoli, z dodatkiem suszonych pomidorów w oliwie, czereśni, orzechów  włoskich oraz świeżo startego Gran Padano.













  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz